Nieuws   Zoeken 

Taai-taai van de bakpiet
Ingredienten: (0 pers.):
350 gr. honing
100 gr. kristalsuiker
100 gr. boter/margarine
1 ei
1 el citroenrasp (potje)
1 el cacaopoeder
2 el speculaaskruiden
½ tl gemberpoeder
½ tl gemalen nootmuskaat
½ tl kaneel
½ tl koriander
500 gr. bloem
1 tl bakpoeder
Bereiding:
De honing met de suiker en de boter verwarmen zodat de suiker oplost. Laten afkoelen tot het lauw is en dan het ei, citroenrasp, cacaopoeder en de kruiden en specerijen erdoor roeren. De bloem met het bakpoeder zeven en dan de honingmassa toevoegen. Tot een stevig, soepel deeg kneden, in plasticfolie verpakken en dit een hele dag op kamertemperatuur laten rusten. Het deeg dan opnieuw doorkneden en het tot een lap van 1 cm dikte uitrollen. Hier figuurtjes uitsteken en deze op een met bloem bestoven (niet ingevette!) bakplaat leggen en in 20 minuten in een warme oven (180ºC) gaar bakken. Op een rooster laten afkoelen. Samen met schijfjes appel in een trommel leggen, zodat de koek na ± 3 dagen taai wordt.
Receptnummer: 2052 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Gonda
Opmerking:
Je kunt de koekjes evt ook glazuren (150 gr poedersuiker met 2 el water of vruchtensap mengen).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept