Nieuws   Zoeken 

Romige witlofschotel met ei en kaas van Marlies
Ingredienten: (2 pers.):
6 stronken witlof
4 eieren
250 ml. slagroom
Zakje oude geraspte kaas
Bouillonpoeder of geconcentreerde bouillonsaus van Maggi
peper
zout
knoflookpoeder
Bereiding:
Waarschuwing vooraf: dit is een zeer calorierijk gerecht, maar wel erg lekker...
De stronkjes witlof een minuut of 7 in een ruime pan water laten koken. De stronkjes uit laten lekken en vervolgens in reepjes snijden en in de ovenschaal doen.
Intussen de eieren hard koken en eenmaal in de lengte en eenmaal in de breedte in de eiersnijder snijden (of gewoon met een mesje heel fijn snijden).
De eierstukjes over de witlof verdelen. Wat peper, zout en knoflookpoeder erover strooien.
Dan in een steelpannetje (waar je net de eieren in hebt gekookt) de slagroom, 150 ml. water, flink wat bouillonpoeder of -saus en een half zakje oude geraspte kaas al roerend aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot de saus wat begint in te dikken. De saus hoeft niet heel erg dik te worden.
Giet de saus gelijkmatig over de witlof met ei en strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven (225 graden) en daarna nog 3 a 4 minuten onder de grill tot de bovenkant een goudbruin kleurtje krijgt.
Heel lekker met gebakken aardappeltjes of gekookte krieltjes.
Receptnummer: 2058 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Dit is een vegetarisch gerecht, maar je kunt natuurlijk wat gesnipperde achterham aan dit gerecht toevoegen (tegelijk met de eieren over de witlof verdelen). Let wel: het gerecht is erg machtig en calorierijk. Eet dit niet een half uur voordat je gaat sporten (zoals ik laatst), want de kramp in je milt zal onverdragelijk zijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept