Ingredienten: (20 pers.):
1 blik ananas (stukjes, 227 g)
2 stuks beschuit
2 stuks boterham (oude, witte)
75 g cornflakes
2 stuks ei
500 g gehakt
2 eetlepels kerriepoeder
50 g kokos (geraspt)
olie (om te frituren)
snufje peper
snufje zout
| Bereiding:
Laat de ananasstukjes goed uitlekken. Snijd de ananas zeer fijn. Verkruimel de beschuiten. Meng het gehakt met de ananas, 1 ei, het beschuitkruim, het kerriepoeder, de peper en het zout.Verwijder de korsten van de boterhammen en verkruimel de boterhammen in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de kokos toe. Verkruimel op het laatst de cornflakes grof boven hetbrood/kokosmengsel (cornflakes moeten niet te fijn zijn). Klop 1 ei los met 1 eetl. water.
Maak 20 bolletjes van het gehaktmengsel en vorm daar afgeplatte driehoekjes van. Wentel de 'nuggets' door het losgeklopte ei en daarna door het cornflakesmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Verwarm de olie om te frituren tot 170°C. Frituur de nuggets in ca. 5 minuten goudbruin. Laten uitlekken. Warm of koud trakteren. |