Nieuws   Zoeken 

Brouwer's witlof met zalm
Ingredienten: (4 pers.):
5-8 stronken witlof
4 grote plakken gerookte zalm
2 el Cherry
500 gr. geraspte bel. of oude kaas
250 ml melk
bindmiddel v.b. groentesaus of aardappelzetmeel
water
peper / zout
1 zakje aardappelpuree
Optioneel:
150 gr garnalen
Bereiding:
maak de witlof schoon en kook deze in het water en de Cherry bijtgaar. Verwarm in de tussentijd de melk. Doe hierin een gedeelte van de kaas en roer het tot een egale massa. Wil de saus niet genoeg indikken dan kunt u het een klein beetje binden met een bindmiddel. Haal de saus van het vuur. Maak nu de aardappelpuree volgens de beschrijving klaar.
Laat de witlof in een vergiet goed uitlekken en rol deze dan in een halve plak zalm. Leg het geheel in een ovenvaste schaal. Leg de aardappelpuree in de ene helft en de zalm/witlof rolletjes in de andere helft van de schaal. Strooi het meeste van de saus over de zalm/witlof rolletjes en de rest over de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas. Het is klaar voor de oven even 20 minuutjes in de oven en eten maar.
smakelijk eten.
P.S. het is ook erg lekker om de garnalen door de kaassaus te doen voordat u het over het gerecht strooit.
Receptnummer: 2133 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: S.B. Brouwer
Opmerking:
het gerecht kan een dag van te voren worden bereid waardoor het op de dag zelf alleen maar in de oven hoeft. Oven : hete lucht op 200 graden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept