Hanneke's Kerstpudding
Ingredienten: (4 pers.):
20 gr. oranjesnippers
20 gr. gesnipperde gember
25 gr. bitterkoekjes
25 gr. lange vingers
1 appel
1 peer
1 klontje boter
citroensap
3 dl melk
3 eieren
30 gr. suiker
boter om in te vetten
rum
Bereiding:
Maak de oranje en gembersnippers nog fijner. verkruimel de koekjes. Schil de appel en de peer en snijdt ze in stukjes.
Bak de appel en de peer in de boter goudbruin en laat het merendeel van het vocht verdampen. Besprenkel de vruchten met citroensap en meng de snippers, koekjes en de vruchtenstukjes door elkaar. klop melk, eieren en suiker door elkaar . Beboter een hoge schaal van ongeveer 1 liter inhoud en doe het vruchtenmengsel hierin, giet het eimengsel hierop en sluit de schaal met een deksel. Zet de schaal in een pan met kokend water en laat de pudding 1 tot 1,5 uur stollen. Stort de pudding dan op een platte schaal en verwarm de rum en steek deze aan. Giet de brandende rum over de hete pudding en serveer onmiddelijk. Eet de pudding warm.
Receptnummer: 2138 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept