Jan Jongen's gevulde spinaziebroodjes
Ingredienten: (4 pers.):
800 gr. spinazie(vers)
1 grote ui gesnipperd
1 teentje knoflookuitgeperst
400 gr. boerenham in blokjes
100 gr. geraspte kaas
4 harde bolletjes
2 el.olijfolie
peper en zout
Bereiding:
snij de kapjes van de bolletjes en hol ze uit.
was de spinazie goed schoon (er mag geen zand meer in zitten) en laat het uitlekken. smoor de ui en de knoflook aan in de olijfolie. stoof dan de spinazie ongeveer 8 minuten mee. hak de hamblokjes fijn en roer het door de spinazie. voeg de helft van de kaas toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. vul de bolletjes met de spinazie verdeel de rest van de kaas erover en bak ze in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden af. doe de broodkapjes erop en serveer direct.
Receptnummer: 2193 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
ook heerlijk als hartig tussendoortje
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept