Wannes' Pasta Tempo
Ingredienten: (4 pers.):
1) pestosaus
blik gepelde tomaten
250 gr rundergehakt
1 ui
knoflook
pesto
peper en zout
2) chorizosaus
blik gepelde tomaten
250 gr rundergehakt
1 ui
knoflook
chorizo worst
peper en zout
3) kaassaus
Spekreepjes
Roomkaas (bijvoorbeeld Boursin)
Gewone kaas
Melk of room
1 Ui
Knoflook
peper (maar geen zout)
4) zalmsaus
100 gr gerookte zalm
postje creme fraiche
mierikswortel
dille
beetje zout (maar geen peper)
5) tomatensla
3 tros tomaten
1 ui
suiker
peper en zout
balsamico
6) groene sla
groene sla / ijsbergsla
azijn
walnootolie
peper en zout
schepje suiker
Bereiding:
pasta opzetten en koken in de tussentijd saus maken
1) pestosaus
gehakt en gesnipprde ui aanbraden, teen knof dīrbij, tomaten dīr bij en aan gort koken; paar theelepels pesto dīr bij klaar
2) chorizosaus
zie vorige, maar ipv pesto dīrbij blokjes chorizo dīr bij
3) kaassaus
spekjes ui en knof bakken, de rest erbij en kaas laten smelten, evt wat verdunnen met melk of room
4) zalmsaus
zalm klein snijden en creme fraiche erbij; warm maken in pannetje. ą 2 theelepels mierikswortel erbij en wat dille.
5) tomatensla
tomaten aan stukjes snijden, uiringen erover
P & Z erover, en schepje suiker erover en als laatste scheut balsamico azijn erover
6) sla klein(er)snijden (eerst wassen natuurlijk)
dressing erover van walnotenolie, azijn, P&Z en suiker
Receptnummer: 2206 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: WANNES
Opmerking:
In het algemeen: Wie een klein beetje handig is maakt saus en sla binnen de tijd van pasta koken: dus iig binnen het kwartier een lekkere en voedzame maaltijd! Bovendien voor de prijs van MENSA of minder 10 keer lekkerder.
Nog wat tips voor studenten: Bezuinig niet op olie en azijn voor sladressing; je geeft één keer een tientje uit en daar doe je twee maanden mee ( niet in de kast zetten tbv huisgenoten natuurlijk)
Bezuinig vooral wel op bliktomaten (die van 59 ct zijn toppie) spekjes (die goedkopere blokjes ipv reepjes zijn ook goed) en (room)kaas
Bak alles in olijfolie: die kun je goedkoop kopen bij turkse of andere buitenlandse tokootjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept