Nieuws   Zoeken 

Jan Jongen's mexican dish
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr. bacon in dunne reepjes
1 blik rode bonen
500 gr. rundergehakt
1 el. olie
1 el. peterselie (gehakt)
1 dl. tomatensap
1 grote ui (fijn gesneden)
2 vleestomaten
cajunkruiden
tabasco
allesbinder
wat zout
1 teen knoflook
Bereiding:
ontvel de tomaten. snij daarvoor eerst met een klein mesje een kruisje in de onderzijde. houd daarna de tomaten 1 minuut in kokend water en dompel ze vervolgens onder in koud water. de velletjes laten zich dan makkelijk verwijderen. snij ze daarna in vieren en verwijder de kern zodat u het vruchtvlees overhoudt. fruit de bacon, knoflook en ui in de hete olie. roerbak daarna het rundergehakt mee op hoog vuur tot losse rulletjes. zet het vuur laag en voeg blokjes tomaat en gehakte peterselie toe. breng het geheel aan de kook, bind het met wat allesbinder en maak het gerecht pikant op smaak met cajunkruiden, tabasco en nog iets zout. eet smakelijk!!!!
Receptnummer: 2265 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
lekker met gekookte maiskolven, een frisse groene salade en mexicaanse tortilla chips
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept