Nieuws   Zoeken 

Rinske's dochter uien/salami-taart
Ingredienten: (4 pers.):
pond uien
2 ons salami
klein blikje ananas
teen knoflook
1 1/2 dl melk
3 eieren
flink wat geraspte kaas
blikje croissants
1 eetl. peterselie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de uien in ringen. Snij de salami in blokjes. Fruit de uien glazig. Voeg knoflook en in blokjes gesneden salami toe. Even doorbakken. Vuur uitzetten en de blokjes ananas toevoegen (geen sap). Bekleed de vorm (ik gebruik de glazen vorm waar ik vruchtenvlaaien in bak) met croissantdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met een lepel paneermeel. Voeg dan het uien/salami mengsel toe en strijk alles glad. In een maatbeker 1 1/2 dl melk gieten en 3 eieren en een eetl. peterselie toevoegen. Even klutsen. Over het uienmengsel gieten. Royaal bestrooien met geraspte kaas. In de oven voor ongeveer 30 minuten. Heerlijk met een salade.
Receptnummer: 2271 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Rinske
Opmerking:
Deze mooie goudgele taart is lekker met een frisse salade. Het is trouwens een recept van mijn 11 jarige dochter!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept