Sandra's courgettesoep met tapenade-croutons
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr courgette
200 gr aardappelen
1/2 liter groentebouillon (van een tablet)
1 theelepel italiaanse keukenkruiden
(tijm, oregano, basilicum)
1 dl slagroom
50 gr geraspte parmezaanse kaas
peper en zout
Bereiding:
Voorbereiden:
Snijd de gewassen courgette en de geschilde aardappelen in blokjes. Hak de ingredienten voor de tapenade fijn met een staafmixer of in een foodprocessor. Snijd het stokbrood in plakken en rooster deze licht onder de grill.
Bereiden:
Kook de courgette- en de aardappelblokjes in 20 minuten gaar in de groentebouillon met de italiaanse keukenkruiden.
Pureer de groenten met het vocht. Roer de slagroom door de soep. Voeg als deze te dik is extra bouillon toe.
Meng de geraspte kaas erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Besmeer de plakjes stokbrood met de tapenade en serveer deze bij de soep.
Receptnummer: 2298 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Sandra
Opmerking:
(Tip van Sylvia: gedeelte tapenade croutons is vergeten maar zoek even verder op de site hoe je tapenade moet maken..) Gebruik knolselderij of broccoli in plaats van courgette. Voeg eventueel reepjes gedroogde tomaat op olie aan de soep toe. Dit recept komt uit boodschappen van de Jumbo.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept