Nieuws   Zoeken 

Sandra's amandel-roompudding met chocolade
Ingredienten: (4 pers.):
1 vanillestokje
2.5 dl melk
100 gr amandelspijs
4 blaadjes witte gelatine
2 eetlepels suiker
2.5 dl slagroom
2 eetlepels amandellikeur
100 gr pure chocolade
puddingvorm met een inhoud
van 1 liter of 4 pudding-
vormpjes van 2 dl of zelf-
gemaakte vormpjes van
flexibel plastic(bijvoorbeeld
in de vorm van een hoorntje)
Bereiding:
Snijd het vanillestokje in de lengte open. Breng de melk met het vanillestokje en de amandelspijs aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes trekken. Week de gelatine in ruim koud water. Los de goed uitgeknepen gelatine op in de warme amandelmelk en laat de massa tot lauwwarm afkoelen. Klop de suiker met de slagroom lobbig en spatel deze met de amandellikeur door het melkmengsel. Spoel de puddingvorm(pjes) om met koud water en schep de amandel-roompudding erin. Laat dit 3 uur in de koelkast opstijven. Schraaf krullen van de chocolade met de kaasschaaf. Dompel de puddingvorm(pjes) enkele tellen in heet water en stort deze daarna op een schaal. Garneren met chocolade.
Receptnummer: 2301 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Sandra
Opmerking:
Bereidingstijd: ca. 25 min., opstijftijd niet meegerekend.Garneer de pudding met geschaafde amandelen. Vervang de slagroom door 250 gr mascarpone. Chocolade kan ook grof gehakt worden. Recept van boodschappen van de Jumbo
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept