Ingredienten: (2 pers.):
1 tl margarine
1 tl bloem
1 tl olijfolie
50 ml madeira
250 gram eendenborst
1 eetlepel sjalotjes
125 ml kippenbouillon
1 eetlepel frambozenazijn
1 ontpitte en in schijfjes gesneden pruim | Bereiding:
Doe de margarine en de olie in een schotel in de magnetron 30 sec op 650 watt. Voeg de eend toe en zet de schotel opnieuw 4 min in de magnetron. Halverwege de tijd keert u de eend om Haal de eend er even uit. Doe de sjalotje in de schotel erbij, bestrooi alles met de bloemen meng dit even goed. Voeg de bouillon toe, de madeira en de azijn en zet 2 minuten in de magnetron tot de saus gebonden is, roer halverwege de saus even om.
Voeg de eend en de gesneden pruim weer bij de saus zet een deksel op de schotel en zet nog 2 minuten terug in de magnetron tot alles goed warm is. Snijd de eend in plakken en schik die op een voorverwarmde schaal. Overgiet het met de saus en versier het met de pruim |