Nieuws   Zoeken 

Sandra's kalkoen-rijstsalade met hazelnoten en bacon
Ingredienten: (8 pers.):
100 gr blanke, ongezouten hazelnoten
zonnebloemolie
100 gr gemengde en wilde rijst
kippenbouillon
100 gr dun gesneden bacon
250 gr gesneden kalkoenfilet
(vleeswarenafdeling)
Voor het sausje:
250 ml dikke yoghurt
1 eetlepel muntblaadjes
2 theelepels kerriepoeder
Bereiding:
Rooster de hazelnoten in een klein beetje olie tot ze lichtbruin kleuren. Kook de rijst in de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Bak de baconplakjes in een koekenpan knapperig.
Snijd de plakjes kalkoenfilet in repen van 1 cm breed.
Schep de rijst en de kalkoenreepjes door elkaar. Garneer de salade met hazelnoten en plakjes bacon. Geef apart bij deze salade een sausje van yoghurt, die op smaak is gebracht met fijn gehakte munt en kerrie.
Receptnummer: 2334 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: sandra
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept