Woksoep met Hollandse groenten
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. rundergehakt
1 ei
1 el ketoembar (Conimex)
peper, zout
1 kleine ui
1 teentje knoflook
3 trostomaten
2 el bakolie met oosterse kruiden (Sense)
1 pot runderbouillon
1 pak Hollandse pangroenten (450 gr.)
150 gr. Chinese eiermie (Soubry)
2 el ketjap asin
1/2 tl rode tabasco
Bereiding:
Meng het gehakt met het ei, de ketoembar en peper en zout naar smaak. Vorm er kleine balletjes van. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in de wok en bak de ui met de knoflook al omscheppend 5 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze al omscheppend bruin. Voeg de bouillon en 2 potten water toe en breng alles aan de kook. Kook de Hollandse pangroenten en de tomaat 5 min. mee. Schep de mie erdoor en kook de soep nog 4 min. Breng de soep pittig op smaak met de ketjap en de tabasco.
Receptnummer: 234 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept