Salade van roergebakken groene asperges en varkenshaas
Ingredienten: (4 pers.):
2 el ketjap (manis)
2 el marmelade
1 el medium dry sherry
peper, zout
350 gr. varkenshaas
100 gr. veldsla
1 ui
250 gr. groene asperges
2 vleestomaten
2 el bakolie met verse knoflook (Sense)
100 gr. taugé
Bereiding:
Roer een sausje van de ketjap, de marmelade, de sherry en peper en zout naar smaak. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en schep het sausje erdoor. Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge. Pel en snijd de ui in partjes. Maak de asperges schoon. Snijd het onderste harde stukje eraf en snijd de asperges in stukjes van ca. 4 cm. Was en snijd de tomaten in partjes. Verhit de helft van de olie en bak het vlees al omscheppend in ca. 3 min. bruin. Neem het vlees uit de wok en houd het warm. Verhit de rest van de olie en bak de ui en de asperges in ca. 7 min. al omscheppend beetgaar. Schep de tomaten erdoor en bak ze al omscheppend 2 min. mee. Schep de taugé erdoor. Verdeel de veldsla over 4 borden. Schep het vlees en de roergebakken groenten erop. Bestrooi naar smaak met peper en zout.
Receptnummer: 236 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept