Nieuws   Zoeken 

Bosbessenjam van Blauw besje
Ingredienten: (2 pers.):
1 kg Blauwe bosbessen
500 g suiker
2 pakjes pecplus (geleermiddel)
bokalen met schroefdeksel
Bereiding:
De bessen zacht laten koken met een beetje water. Zodra de bessen mals zijn, de pectine toevoegen en goed doormengen met houten lepel. Zodra alles goed kookt, al roerend de suiker toevoegen en goed laten doorkoken. Goed blijven roeren in de kom en 1 minuut laten doorkoken. Zo snel mogelijk de schroefbokalen opvullen met de hete confituur. Zo hoog mogelijk vullen. (Tot 2 mm van de bovenrand). Direct voorzien van schroefdeksel en de bokalen omdraaien. Etiketteren, laten afkoelen en donker bewaren. Ongeopend kan deze confituur zonder problemen een jaar bewaard worden.
Receptnummer: 2426 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Blauw besje
Opmerking:
Erg lekker op de boterham en op beschuiten!
Infobron: http://www.geocities.com/blauwbessen/
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept