Nieuws   Zoeken 

Josee's linzensoep uit de studententijd
Ingredienten: (6 pers.):
300 a 400 linzen (400 is voor wat dikkere soep)
1 liter tomatensap
groentenbouillontabletje
2 uien
(boeren)soepgroenten
bakje champignons
handvol taugé
laurierblaadjes 2
1 theel tijm
Worcestersaus
Peper/zout
flesje tabasco voor op tafel!
eventueel extra paprika, spercieboontjes, worteltjes, aardappel
Bereiding:
Linzen afspoelen onder kraan (ze hoeven niet voorgeweekt te worden) en in pan doen samen met de liter tomatensap, halve liter water en het bouillontabletje. 1 ui heel laten en erbij doen met daarin geprikt de laurierblaadjes, tijm (gedroogd of vers) erbij. Dit in ongeveer 45 minuten zachtjes gaar laten koken.
(Dit kan je ook een avond van te voren doen en dan de soep de dag erna afmaken duurt dan nog maar 20 minuutjes)
De andere ui in ringen even laten fruiten in wat olie.
Dan de soepgroenten en de gefruite ui erbij (eventueel de andere groenten ook), weer 10 minuutjes zachtjes koken, dan de champignons (in plakjes) erbij, nog 5 minuutjes. Op smaak brengen met een scheutje Worcestersaus en zout/peper en op het laatst de taugé erbij. (deze moet lekker knapperig blijven) Eet smakelijk!
Receptnummer: 2456 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 75 min. | Meer recepten van: Jos? Oostervedl
Opmerking:
Deze soep is nog van het "studentenhuis" maar is nog steeds favouriet als maaltijdsoep met geroosterd brood/stokbrood en kruidenboter erbij. Voor mijn man zet ik altijd wat uitgebakken spekblokjes op tafel, die kan hij er dan bij doen. Je kan ze ook uitbakken en dan 5 minuutjes laten meekoken. Of wat we vroeger deden, een blikje borrelworstjes erbij doen! Je kan echt alle groenten die je over hebt erbij doen. Bij mij is de soep elke keer weer net even anders maar altijd heel lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept