Ingredienten: (12 pers.):
2 blikken kidneybeans (425gr)
3 liter bouillon
1 blikje tomatenpuree (40 gram)
50 gram ontbijtspek
6 stuks laurierblad
1/2 theelepel marmite
50 gram penne regate
mespunt sambal
2 eetlepels ketjap
100 gram bloem,100 gram boter
2 kruidnagels
parmezaanse kaas | Bereiding:
Bouillon verhitten, kruidnagel, laurierbladeren, marmite, sambal en twee eetlepels ketjap erbij doen. 50 gram penne regate koken (beslist niet te gaar) afspoelen met koud water en klein snijden. Ontbijtspekreepjes bakken en uit laten lekken. Een roux maken van de boter en de bloem. Bouillon onder voortdurend roeren toevoegen. Kidneybeans met al het vocht,
ontbijtspek en de penne regate erbij. Eventueel zwarte peper en foeli naar smaak. Na het opdienen een lepel parmezaanse kaas er op strooien. UNA GRANDE TRADITIONE D' ITALIA |