Ingredienten: (4 pers.):
1 kg aardappels (middelgroot)
1 eetlepel olie
zout en peper
en evt. rozemarijn, tijm,
Italiaanse of Provencaalse
keukenkruiden,
kerrie, knoflook, paprikapoeder,
en/of ui. | Bereiding:
Schil en was de aardappels. Dep de aardappels goed droog met keukenpapier. Snijd de aardappels in de lengte in partjes. Dep ze nogmaals goed droog met keukenpapier. Doe ze in een kom. Giet de olie erover en schud de aardappelpartjes goed door elkaar, zodat ze allemaal met wat olie bedekt zijn. Bestrooi ze met zout en peper.
Bekleed een bakblik of braadslee met bakpapier. Verdeel de aardappelpartjes hierover. Schuif het bakblik of de braadslee boven in de oven en bak de aardappels in 30 à 40 minuten gaar en bruin. Schep ze halverwege een keer om.
Variatietip: maak de aardappels op smaak met bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, Italiaanse of Provencaalse keukenkruiden, kerrie, knoflook, paprikapoeder, ui.
|