Giuli's Kroatische berlinerbollen met jam
Ingredienten: (4 pers.):
3 dl lauwe melk
30 gr. suiker
30 gr. gist
500 gr. bloem
zout
100 gr. boter
olie
rozebottel-jam
poedersuiker
Bereiding:
Los de suiker en de gist op in de lauwe melk en doe er een eetlepel bloem bij. Laat dit mengsel 15 min afgedekt op een warm plekje staan. Doe de rest van de bloem in een schaal, maak een kuiltje in het midden en giet daar de gist-oplossing in . Doe de gesmolten boter erbij en verwerk alles zorgvuldig tot een mooi glad deeg. Het deeg is pas klaar als het niet meer aan de wand van de schaal blijft kleven. Laat het deeg nu 30 min op een warme plek rijzen en rol het dan uit tot een rechthoek van 2 cm dikte. Leg op de helft van het deeg op regelmatige afstand steeds een hoopje jam. Klap de andere helft van het deeg er overheen. Steek nu met een glas ronde koekjes uit het deeg, steeds met de jam in het midden. Laat de koekjes nog 30 min staan en frituur ze dan in de olie bij een temperatuur van 180C. Draai ze halverwege de baktijd om. Neem ze uit het vet, laat ze uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.
Receptnummer: 2509 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 85 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept