Giuli's Sloveense kwark-knoedels
Ingredienten: (4 pers.):
350 gr. bloem
1 ei
1 el olie
zout
4 el paneermeel
150 gr. boter
500 gr. kwark
100 gr. zure room
3 eieren
Bereiding:
Maak een glad deeg van de bloem, ei, olie, zout en water, rol het filterdun uit en laat de deegbladen een beetje uitdrogen. Druk de kwark door een zeef en vermeng hem met de zure room, 3 eidooiers en zout. Roer tenslotte de stijfgeklopte eiwitten er doorheen. Bedek de deegbladen met de vulling en rol ze op. Doe ieder rolletje in een enigszins bevochtigd servet, dat van te voren met wat paneermeel bestrooid is. Bind de servetten dicht. Kook de rolletjes 30 min in licht gezouten water, haal ze eruit en leg ze in een voorverwarmde schaal. Bak de rest van het paneermeel even in hete boter en giet het over de rolletjes.
Receptnummer: 2510 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept