Ingredienten: (6 pers.):
500 gr uien
olijfolie
750 gr rundergehakt
bloem
2 blikjes gepelde tomaten
2 blikjes tomatenpuree
2 tenen knoflook
peper
Italiaanse keukenkruiden
15 plakken lasagne
250 gr ham
250 gr plakken jonge kaas
100 gr parmezaanse (geraspte)kaas.
| Bereiding:
De kleingesneden uien lichtbruin bakken in wat olie.Het gehakt meebakken en kruimelig laten worden.De gepelde tomaten(of blokjes) en de tomatenpuree,uitgeperste knoflook,peper,Ital.keukenkruiden toevoegen.Door elkaar roeren en ca.15 minuten laten pruttelen.De lasagneplakken even 3 minuten latan koken en droogdeppen.
Een ovenvaste schaal beboteren en hierin telkens lagen leggen: lasagne,gehaktsaus,plakkenham,plakken kaas en weer opnieuw lasagne, gehaktsaus enz. totdat alles op is.
Tot slot de geraspte kaas erover en in hete oven 200gr ca. 30 minuten. |