Andijvie stamppottaart
Ingredienten: (4 pers.):
5 plakjes bladerdeeg ontdooit
1 kg. aardappelen
50 gr. boter
2 dl. melk
350 gr. kant en klare fijngesneden andijvie
50 gr. geraspte oude goudse kaas
75 gr. grof gehakte dry-roasted pinda’s
350 gr. in dobbelsteentjes gesneden speklappen
1/2 el olie
1 el sojasaus
1 el honing
mespuntje sambal
peper en zout
Bereiding:
laat bladerdeeg ontdooien. schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar. giet ze af en stamp ze met boter en de melk tot puree. schep er de fijngesneden andijvie, geraspte kaas en de gehakte pinda’s door. leg de deegplakjes op elkaar en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak. bekleed een springvorm (24 cm met bakpapier erin) met het deeg. vul de vorm met het andijviemengsel. bak de dobbelsteentjes speklappen in de olie goudbruin en knapperig. schep er de sojasaus, honing, sambal en wat peper en zout door. verdeel het vlees over de taart. bak de taart in een voorverwarmde oven (200c) in ong. 40 min. goudbruin.
Receptnummer: 256 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 70 min.
Opmerking:
Tip: ik gebruik gewoon aardappelpuree die je moet aanmaken met melk en water maar je hebt ook ingevroren deelstukjes aardappelpuree, scheelt zowiezo in de tijd
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept