Geurige, exotische roerbakschotel
Ingredienten: (2 pers.):
1 blikje ananasstukjes op siroop (netto 227 gr.)
3 bosuitjes
1 teentje knoflook
6 takjes koriander
1,5 el maizena
2 el ketjap manis
1 tl zout
mespuntje cayennepeper
1 el sesamolie
2 el (arachide) olie
1 doosjes tivall roerbak chicken style (AH)
Bereiding:
In zeef boven kom ananas laten uitlekken. Van bosuitjes worteluiteinde en donkergroen gedeelte afsnijden. Rest in schuine stukjes snijden. Knoflook pellen. Van koriander blaadjes van steeltjes plukken. 1/2 el maizena losroeren met opgevangen ananassap en 1 el sojasaus
in een kom 1 el maizena, zout, cayennepeper, 1 el sojasaus en sesamolie vermengen, tivall roerbak toevoegen en omscheppen.
In wok olie verhitten, op hoog vuur de tivall stukjes ca. 2 min. al omscheppend bakken. Knoflook erboven uitpersen. Ananassap toevoegen, roeren tot licht gebonden saus ontstaat. Bosuitje en ananasstukjes door saus scheppen en ca. 2 min. in saus warm laten worden. Gerecht op schaal scheppen en garneren met koriander blaadjes. Serveren met witte rijst.
Receptnummer: 258 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept