Ingredienten: (4 pers.):
4 lekkere dikke plakken gekookte ham
300 gram gele rijst
4 eetlepels honing
event. rozemarijn
doperwtjes
1 grote ui
1 theelepel sambal
1 tot 2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie (sesam)
1,5 dl ketchup
1 theelepel ciroensap
snufje kerrie poeder | Bereiding:
kook de rijst en de erwtjes zoals normaal. knoflook uitpersen en de ui snipperen en bakken een beetje glazig laten.
strooi de kerrie poeder er over. de ketchup,sambal en de citroensap er bij doen. de plakken ham met een mes met honing bestrijken. de rozemarijn er over heen strooien.
de plakken ham in reepjes snijden. in een vuurvaste schaal leggen en onder de hete grill grillen tot de ham iets of wat krokant is. de hamreepjes op de rijst leggen en de erwtjes er bij serveren. de saus apart serveren
Dit is ook koud ontzettend lekker!!!!!
|