Nieuws   Zoeken 

Mieke's witlof met witte wijn-roomsaus
Ingredienten: (4 pers.):
8 stronkjes witlof
1 eetlepel bloem
paneermeel
2 dl witte wijn
1/8 l room
16 sneetjes ontbijtspek
boter
peper en zout
tandenstokers
Bereiding:
Kook het witlof in 10 min. gaar. Smeer een overschotel in met boter. Maak een saus met de boter, bloem, witte wijn en room. Kruid met peper en zout. Laat de saus een beetje inkoken.
Wikkel 2 speksneetjes rond het witlof en steek vast met tandenstokers. Leg ze in de overschaal. Giet de saus erover, strooi het paneermeel er over en zet ca. 15 min. in de oven tot het paneermeel bruin gekleurd is. Lekker met peterselie aardappeltjes.
Receptnummer: 2612 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: mieke
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept