Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. magere runderlapjes
2 dl. azijn
2 laurierblaadjes
4 jeneverbessen
2 theel. thym
500 gr. uien
100 gr. boter
1 eetl. bruine suiker
1/2 eetl. stroop
3 plakjes ontbijtkoek
1 eetl. bosvruchtenjam
2 dl. water | Bereiding:
Maak een marinade van 2 dl. water, 2 dl. azijn, 1 theelepel zout, 1/2 theel. peper, laurierblaadjes, jeneverbessen (even kneuzen) en thym. Laat het, in stukjes geneden vlees, hierin 3 uur marineren. Verhit 25 gr. boter in de koekenpan en bak de gesnipperde uien zachtjes glazig. Vlees uit de marinade halen en droogdeppen met keukenpapier. Zeef 2 dl. van het marinadevocht, de rest wordt niet gebruikt. De rest van de boter verhitten en het vlees in ca. 10 min. bruin bakken. Regelmatig omscheppen. Dan de ui, suiker, stroop, ontbijtkoek en de 2 dl. marinadevocht er bij doen. Alles 2 uur zachtjes laten stoven, zo gaar dat het vlees uit elkaar valt.
Haal de laurierblaadjes er uit en breng het stoofpotje op smaak met bosvruchtenjam. |