Ingredienten: (4 pers.):
350 gr lamsvlees (of varkensvlees) in dobbelsteentjes
2 uien in ringen gesneden
1 teentje knoflook
300 gr wortels in plakjes
2 tl gesneden gember
2 tl kerriepoeder
1/2 tl chilipoeder
bakboter/olijfolie
100 gr rozijnen
scheut sinaasappelsap
zout/peper
2 bouillonblokjes of 1 tablet
water
| Bereiding:
Braad het vlees aan in boter/oliemengsel tot het rondom bruin is. Voeg de uien toe en laat een paar minuten fruiten. Voeg knoflook en wortels toe en weer een paar minuten bakken. Voeg de rest van de ingrediënten toe en zoveel heet water dat het geheel voor 2/3 onder water staat. Laat ca. 20 minuten sudderen en test of het vlees en de wortels gaar zijn. Indien nodig het vocht binden met maizena. Lekker en feestelijk met rijst, chutney, pinda´s, plakjes hardgekookt ei en komkommersalade. |