Nieuws   Zoeken 

Miriam's witlofschotel Mexican style
Ingredienten: (4 pers.):
4 grote aardappels
6 struikjes witlof
1 fijngesnipperde ui
4 tomaten (ontveld en in blokjes)
blikje maïskorrels
tabasco
1½ el honing
100 gr. tortillachips
geraspte oude kaas
zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Aardappels schillen, wassen kleinsnijden en koken in ruim water met zout. Maak de witlof schoon en kook de struikjes in ca. 6-8 minuten beetgaar. Ontvel de tomaten in kokend water en snijd ze in blokjes. Fruit de ui glazig in een pan. Voeg de tomatenblokjes, de maïskorrels (met wat vocht), tabasco (naar smaak), zout, peper en honing toe. Snijd de gekookte aardappels in plakjes en beleg hiermee de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de uitgelekte witlof hierop. Verdeel het maïsmengsel eroverheen. Verkruimel de tortillachips over het maïsmengsel en bestrooi het gerecht met geraspte kaas. Plaats de schotel in het midden van de oven tot de bovenkant een goudbruin korstje heeft. Garneer met koriander en/of peterselie.
Receptnummer: 2679 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Miriam T.
Opmerking:
Voor een vleesvariatie kun je uitgebakken spekblokjes toevoegen aan het maïsmengsel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept