Nieuws   Zoeken 

Ingrid's andijviestamppotje uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo aardappels
zout
peper
nootmuskaat
300 gram doorregen rookspek
margarine
400 gram andijvie
1 rode paprika
2 dl. melk
150 gram geraspte kaas
paneermeel
Bereiding:
Kook de aardappels in water met zout in ca. 20 min. gaar. Laat het spek op zacht vuur in 5 min. lichtbruin worden. Af en toe omscheppen. Onderwijl de paprika schoonmaken en in smalle reepjes snijden. De grill voorverwarmen. De aardappels afgieten en er met de melk een puree van roeren/mixen. Nog sneller gaat het met puree uit een zakje natuurlijk. De andijvie, spekjes en paprika door de puree mengen. Op smaak afmaken met peper, zout en nootmuskaat. De stamppot in een ovenschaal doen. De bovenkant een beetje gladstrijken en bestrooien met enkele klontjes margarine, kaas en paneermeel. Onder de grill lichtbruin laten kleuren.
Erg lekker met b.v. een gehaktballetje, speklap of karbonade.
Receptnummer: 2719 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Ingrid Westhoff
Opmerking:
Voor de frisse smaak kun je er aan tafel een beetje azijn over heen sprenkelen. Een beetje mosterd bij je vlees is ook erg lekker bij deze stamppot.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept