Roerbakschotel met prei en saté-gehaktballetjes
Ingredienten: (2 pers.):
150 gr. witte rijst
2 teentjes knoflook
2 tomaten
3 el olie
250 gr. panklare prei
1 pakje saté-gehaktballetjes (200 gr.)
2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
2 el fijngehakte peterselie
1 el geroosterde sesamzaadjes (Zonnatura)
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook heel even aan. Schep de prei erdoor en bak de prei al omscheppend ca. 3 min. Schep de gehaktballetjes, de tomaat, de ketjap en de sambal erdoor en laat het gerecht al omscheppend in nog ca. 3 min. door en door heet worden. Schep de peterselie en de sesamzaadjes door de rijst. Schep de rijst in twee diepe borden en schep de roergebakken prei met de gehaktballetjes erop.
Tip: je kunt voor dit gerecht natuurlijk ook de vegetarische gehaktballetjes nemen van Tivall (AH)
Voor 4 personen: verdubbel de hoeveelheden.
Receptnummer: 274 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Tip: je kunt voor dit gerecht natuurlijk ook de vegetarische gehaktballetjes nemen van Tivall (AH)
Voor 4 personen: verdubbel de hoeveelheden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept