Nieuws   Zoeken 

Bert's lamsbout met pesto
Ingredienten: (4 pers.):
7 a 8 ons lamsbout (met of zonder been)
Potje pesto (niet te weinig)
Creme fraiche
Olijf olie
Boter
Spaghetti (1/2 pak)
2 bouillon blokjes
Wilde spinazie (pond)
4-8 teentjes knoflook
Bereiding:
Wrijf de lamsbout in met de pesto en laat deze een uur of 4 intrekken. Hierna de overtollige pesto bewaren voor de pestosaus. Lamsbout in een stuk aanbraden in de pan. Ik gebruik altijd olijfolie met boter. Dan wordt het wat heter en door het snel dicht schroeien blijven alle smaakstoffen goed bewaard. Oven op ongeveer 150 -175 graden en dan circa 25 minuten gaar stoven. Ik zet zelf de oven meestal op 100 graden. Dan duurt het wel langer (ongeveer een uur) maar het vlees blijft daardoor zeer mals.
Roer de overtollige pesto door de creme fraiche. De saus kan eventueel dunner gemaakt worden door hem licht te verwarmen en wat water toe te voegen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat citroensap. (lauw warm serveren)
Kook de spaghetti in ruim water met de bouillon blokjes in circa 10 minuten beetgaar (altijd even proeven natuurlijk).
Neem een grote pan, en bedek de bodem met olijfolie. Fruit hierin de knoflook (naar believen geperst of fijngehakt) Zodra de koflook glazig is en gaat bruinen de (zeer goed gewassen) wilde spinazie zonder stelen in de pan. Goed omroeren en direct de deksel erop. Drie minuten wachten en nogmaals omroeren. Nu de spaghetti erbij. en klaar.
Receptnummer: 2752 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 315 min. | Meer recepten van: Bert Dijkshoorn
Opmerking:
Dit is een gerecht dat direct uit de pan net zo lekker smaakt als van een damasten tafelkleed met kaarslicht.
Wijntip : Italiaanse Verdicchio (vraag de slijter) Protugeese vinho verde of een Entre Deux Mers
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept