Nieuws   Zoeken 

Hertveldt's vol au vent op Vlaamse wijze
Ingredienten: (6 pers.):
1 grote braad of soepkip
1/2 kg gehakt
kleine verse champignons 250gr
1 citroen
1 prei, 1ui, 1wortel en wat selder
boter, bloem, melk en een klein potje room
1 bouillonblokje
Bereiding:
Kook de kip in water samen met de in stukjes gesneden prei, de wortel, de ui en de selder. Het vlees mag niet te zacht worden.
Rol ondertussen balletjes van het gehakt en laat ze 5 minuutjes meekoken met de kip en haal ze er nadien uit. Als de kip gaar is haal je ze uit het water en laat ze een beetje afkoelen voor je het vel en vlees verwijderd. Het vel wordt niet gebruikt. Giet het water niet weg. Een deel ervan heb je nodig voor de saus en van de rest maak ik altijd een heerlijk soepje. Doe een beetje boter in een kom, voeg er bloem aan toe en melk en maak een witte saus. Je moet ongeveer 0.5 liter melk gebruiken en ongeveer 0.5 liter kookvocht. Hoe meer bloem hoe dikker de saus. Breng op smaak met peper, zout, het bouillonblokje en het sap van de citroen. Voeg er de stukken kip en de kleine gehaktballetjes aan toe. Bak de champignons in een beetje boter en doe ze eveneens bij de kip. Alles goed omroeren, proeven en eventueel verder op smaak brengen. Voeg het potje room toe. De saus moet goed smeuiig rond de ingredienten zitten.
Heel lekker met zelfgemaakte frietjes, met puré en in vidétjes. Ook de kinderen zijn er dol op !
Smakelijk!!!
Receptnummer: 2789 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Hertveldt Gentil
Opmerking:
Maak van het kookvocht en de groentjes een lekker soepje. De witte saus mag redelijk dik zijn, geen lopende saus.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept