Nieuws   Zoeken 

Hertveldt 's Wuken, zeeescargots
Ingredienten: (8 pers.):
1.5kg escargots of wulken
selder
1 ui
peper
zout
paprikapoeder
rundsbouillonblokje
1 wortel
toefje peterselie
harissa of tabasco of cayennepeper
Bereiding:
Koop op de markt escargots (wulken) rauw in de schelp. Spoel ze thuis grondig en doe ze in een kom ruim water. Laat 10 min. koken met peper, zout, paprika,harissa of tabasco of cayenne, het bouillonblokje, de voetselder in fijne stukjes gesneden, de ui en de wortel.
Schep de wulken uit de bouillon en laat ze een beetje afkoelen. Haal het vlees uit de schelp, spoel in water en verwijder de zanderige uiteinden en het sluitschijfje. Zeef het kookvocht en was de selder en de wortelstukjes. Voeg deze opnieuw toe aan het water. Na het kuisen van de escargots ook terug aan het water toevoegen. Opwarmen en proeven van de saus en de escargots. De saus zouten en pikant maken naar uw smaak. De escargots mogen niet rubberachtig zijn. Dus zeker niet te lang laten koken. Max. 25 min. Als ze niet onmiddellijk gegeten worden kunnen ze ingevroren worden per portie. Als de sluitschijfjes op voorhand verwijderd werden kunnen ze gemakkelijk gegeten worden met een vorkje. Smakelijk.
Receptnummer: 2825 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Hertveldt Gentil
Opmerking:
Hoe kleiner de escargots zijn hoe smakelijker en minder rubberachtig en hoe korter de kooktijd.Versier met een beetje peterselie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept