Nieuws   Zoeken 

Moos' (koude) tomatengazpacho met guacamole
Ingredienten: (2 pers.):
500 g tomaten (pomodori)
2 fijngesnipperde sjalotjes
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepel kruidenazijn
1 avocado
2 tenen geperste knoflook
4 eetlepels melk
2 eetlepels citroensap (vers)
theelepeltje suiker
verse zwarte peper
zout
Bereiding:
Pureer en zeef de tomaten en doe ze in een kom.
Voeg de sjalotjes, olijfolie en azijn toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Zet dit 10 minuten in de vriezer.
Schil en pureer ondertussen de avocado. Meng dit met knoflook, melk, citroensap, suiker en zout naar smaak.
Schep de tomatensoep koud op twee borden en verdeel de guacamole over de borden.
Receptnummer: 2841 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Moos Fernandes
Opmerking:
Lekker met ciabatta (Italiaans stokbrood) en wat tapenade van zwarte olijven (beide kant en klaar te koop bij AH).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept