Nieuws   Zoeken 

Ellen's ballen van de Radja
Ingredienten: (3 pers.):
500 gram rundergehakt
1 pakje Franse uiensoep (Honig)
1 ei
paneermeel
1 grote ui
1 dl. azijn
2 dl. tomatenketchup
100 gr. bruine suiker
1 theel. chilipoeder of sambal
evt. een bakje zure room
Bereiding:
Meng het gehakt met de soep het ei en paneermeel. Draai hiervan balletjes , iets groter den soepballetjes. Bak ze in boter. Haal de balletjes uit het vet en bak er dan de gesneden ui. Daarbij toevoegen de azijn, tomatenketchup, bruine suiker en de chili/sambal. Goed roeren en vervolgens de gehaktballetjes weer toevoegen en het geheel goed doorwarmen. Naar smaak een bakje zure room toevoegen. Serveren met salade en rijst.
Receptnummer: 2867 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: ellen-2
Opmerking:
Ivm. onze kinderen maak ik dit gerecht zonder chili of sambal. Ook dan smaakt het heerlijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept