Ingredienten: (4 pers.):
150 gr. rijst
4 eetl. olie
zout/peper
2 wortels (in plakjes)
1 ui
2 teentjes knoflook
4 tomaten
500 gr. roodbaarsfilét, in stukken snijden (kabeljauw of schelvis kan ook)
1 citroen
200 gr. grote, rauwe, gepelde garnalen
4 eieren
2 theel. paprikapoeder
1 eetl. fijngesneden dille
3 eetl. fijngesneden peterselie
2 eetl. droog wit broodkruim
3 eetl. boter/margarine | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210°C. Kook de rijst met wat zout gaar. Verhit de olie en bak knoflook,wortel, ui ± 5 min. Doe dan de ontvelde tomaten er bij en weer ± 5 min. bakken. Leg het tomatenmengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de gare rijst erover. Besprenkel de vis met citroensap en leg hem dan op de rijst, ook de garnalen erop leggen. Klop de eieren los met wat zout, peper, paprikapoeder, dille en peterselie. Schenk dit mengsel in de ovenschaal en strooi het broodkruim (of paneermeel) er over. Verdeel er wat klontjes boter over en bak het geheel ± min in het midden van de oven. Eet smakelijk!! |