Nieuws   Zoeken 

Diana's andijvie in roomsaus
Ingredienten: (4 pers.):
700 g andijvie
¼ liter water
½ theelepel zout
4 eetlepels geraspte kaas
1 eetlepel paneermeel
voor de roomsaus:
20 g boter
20 g bloem
2½ dl melk
1 theelepel bouillonpoeder
peper, zout
Bereiding:
Maak de andijvie schoon, snijd de stronken overlangs door (in vieren), maar laat het voetje er aanzitten. Breng het water met het zout aan de kook en kook hierin de andijvie 5 - 10 minuten voor. Laat de andijvie in een vergiet uitlekken en maak ondertussen de saus in de magnetron: Smelt de boter, onafgedekt, ca. 1 minuut + 10 seconden op 600W. Roer met een garde de bloem, de koude melk en de bouillonpoeder erdoor. Verwarm alles, onafgedekt, ca. 1 minuut + 45 seconden op 600W. Klop alles weer met een garde stevig door. Verwarm de saus, onafgedekt, nog ca. 2½ minuut op 600W. Klop de saus nog een keer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Leg de andijvie in een ovenschaal. Giet de saus erover en bestrooi het geheel met een mengsel van de geraspte kaas met het paneermeel. Zet de schaal in de oven en gratineer de groente ongeveer 15 minuten bij 200° C, eventueel aangevuld met 500W magnetron.
Receptnummer: 2888 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Diana
Opmerking:
De laatste jaren maak ik dit soort sauzen, maar ook custardvla, havermoutpap e.d. alleen nog maar in de magnetron. Kan niet aanbranden en gaat geweldig goed.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept