Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 ltr boullon, van wat kippenvlees, van blokjes of uit een potje
1 flinke ui, (kleingesneden)
1 eetl. boter/margarine
4 eetl. mosterd
2 eetl. maïzena
1/8 ltr. crème frâche
1 eetl. fijngesneden bieslook
1 eetl. Kruidenbitter.
Enkele plakjes stokbrood
Enkele plakjes Friese nagelkaas | Bereiding:
Stoof de ui glazig in hete boter/margarine. Voeg de bouillon toe en maak alles warm. Roer in een kommetje de mosterd los met een paar lepels warme soep. Bij de rest van de soep doen. Roer de maïzena los met wat koud water en doe het met de crème fraîche bij de soep. Dit moet je doen vóór het kookt dan krijg je geen klontjes!! De soep al roerende aan de kook brengen, en licht laten binden. Roer, van het vuur, de kruidenbitter en de bieslook er door. De stokbroodjes met de nagelkaas even onder de grill. En op de, in soepkommen geserveerde, soep leggen. Eet smakelijk. |