Nieuws   Zoeken 

Miriam's spinazie-smul-ovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
1 pak diepvries spinazie a-la crème
3 aardappels
2 uien
1 teentje knoflook
2 eieren
1 flinke el parmezaanse kaas
peper en zout
olie om te bakken
gehakt, spek- of hamblokjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220ºC. Als je de spinazie alvast in de ovenschaal stort, en deze in de oven zet, is de spinazie tijdig ontdooit. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes (ongeveer 3 mm., ook kant-en-klaar te koop). Kook ze gaar met wat zout. Verhit ondertussen de olie in de pan en fruit de uien hierin. Fruit de knoflook mee. Bak het vlees (gehakt, spekblokjes of hamblokjes) mee. Bestrooi met peper en zout. Kluts in een beker de twee eieren met de parmezaanse kaas en wat peper tot een mooi glad mengsel. Strijk de spinazie in de ovenschotel glad. Wanneer de aardappelplakjes gaar zijn (niet té gaar) kun je hiermee de laag spinazie bedekken. Stort vervolgens het ui-vleesmengsel hierop. Verdeel alles goed over de aardappelplakjes. Schenk tenslotte het eiermengsel hieroverheen en plaats de schaal in de oven gedurende een kwartiertje, in ieder geval tot er een mooi korstje op is ontstaan. Eet smakelijk!
Receptnummer: 2891 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Miriam
Opmerking:
Hoeveelheid aardappels kun je naar eigen inzicht verminderen of vermeerderen.
Dit gerecht kan ook heel goed met meergranenrijst (Lassie) of Tarly, in plaats van aardappels! Je kunt er natuurlijk een frisse salade bij serveren, maar stokbrood (ciabatta of Turks brood) doet het ook erg goed!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept