Nieuws   Zoeken 

Si's chocolade-mousse-cake
Ingredienten: (10 pers.):
300 g. pure chocolade
150 g. boter
6 eieren
1,5 theelepel steranijs, gemalen
50 g. suiker
twee eetlepels gemalen amandelschaafsel
Bereiding:
Smelt de boter met de chocolade au-bainmarie Splits de eieren en klop de dooiers, de anijs en 2 eetlepels suiker gedurende een twee minuten. Roer hier de gesmolten en niet te hete chocolade massa doorheen. Klop de eiwitten met de rest van de suiker heel stijf. Vermeng 1/3 van de eiwitten met het chocolademengsel. Spatel vervolgens de rest van de eiwitten erdoor en giet dit mengsel in een springvorm die is ingevet en bestrooi met amandelschaafsel. Zet de vorm in het midden van de oven op 180 graden en bak de chocolade-moussecake in 40 minuten gaar.Goed laten afkoelen. Presenteer de cake met warme kersen losgeroerd wat kersenlikeur en een dot slagroom.
Receptnummer: 2944 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: si.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept