Nieuws   Zoeken 

Beppie's paaling-soepe (recept uit 1761)
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. dunne aal, (paling), in moten gesneden
1 bos kervel, het recept zegt, 1 mand
Zo mogelijk enkele blaadjes zuring
2 sneden oud witbrood zonder korst
1 eetl. verse majoraan of 1 theel. gedroogde
1 1/2 ltr. vleesbouillon (zelf gemaakt of uit een potje).
Zout/peper
Bereiding:
Ontgraat de palingmoten. Een beetje kervel achterhouden, de rest fijnhakken, ook e.v. de zuring. Laat dit, zachtjes, met het verkruimelde brood en de majoraan een kwartiertje trekken. Voeg de paling, met peper en zout bestrooid, toe en laat deze nog een kwartier zachtjes meekoken. Strooi de rest van de kervel er over. (Heb je geen kervel dan kan het ook met peterselie).
Receptnummer: 2995 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Ik vind dit zó leuk!! Zo'n recept van een paar eeuwen terug. Dat wil ik met jullie delen. Uit "De volmaakte keukenmeid". Bron, Wina Born.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept