Ingredienten: (4 pers.):
1 blik bruine bonen
100 gr. magere rookspekjes
2-3 grote uien
evt. 125 gr. boerensoepgroente
2 teentjes knoflook
500 gr. rundergehakt
250 gr. champignons
150 gr. salami
1/4 l. rode wijn
zout
zwarte peper
| Bereiding:
Snipper ui en knoflook. Bak de spekjes uit in de hete boter, neem ze daarna uit het vet en voeg het gehakt toe. Bak dit rul en voeg ui en knoflook toe.Snij de champignons in plakjes en de salami in blokjes. Voeg dit samen met de spekblokjes en evt. soepgroente toe en laat de champignons boven niet te hoog vuur gaar worden. Voeg de bonen met het vocht toe aan het gehaktmengsel. Giet de wijn erbij en laat het geheel onder nu en dan roeren goed warm worden. Evt. op smaak brengen met zout en peper. lekker met stokbrood en /of salade |