Nieuws   Zoeken 

Si's gerstesoep uit Zwitserland
Ingredienten: (6 pers.):
een potje witte bonen
100 g. parelgort
100 g dobbelsteentjes spek
1.5 liter water- heet
1 grote winterwortel,
200 g knolselderij,
200 g prei,
2 grote aardappels
1 grote ui
zout en peper naar smaak
evn. verse tuinkruiden
Bereiding:
Bak de spekblokjes voorzichtig een beetje uit.Voeg de in stukjes gesneden wortel,ui, knolselderij, aardappel en parelgort toe aan het spek.Even snel aanbakken en doe er dan het hete water bij.Laat de soep aan de kook komen en laat alles gaar worden in 20 minuten.Voeg op het laatst de prei toe en kook de soep nog 5 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.Voeg eventueel nog verse tuinkruiden toe.
Receptnummer: 3027 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: si.
Opmerking:
Deze soep wordt heel veel in Zwitserland gegeten in de berghutten.Hij is geurig en heerlijk van smaak. Eet je de soep met grof bruinbrood met boter en kaas dan is dit een lekkere maaltijd!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept