Nieuws   Zoeken 

Jacqueline's pittige kip met knapperige taugé
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram kipfilet
3 uien
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 kopje drinkbouillon(tuinkruiden)
2 el azijn
9 el ketjap
4 el ketchup
6 el bruine basterdsuiker
1 el sambal
4 el pindakaas
300 gr taugé
Bereiding:
snijd de kipfilet in blokjes. snipper de uien. verhit olie in de panen bak hierin de kipblokjes al omscheppend goudbruin en gaar. neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de uien aan. pers er de tenen knoflook boven uit en voeg de drinkbouillon toe. voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar. voeg de bruine basterdsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus. voeg de kipblokjes toe aan de saus en warm het geheel goed door. voeg ten slotte de taugé toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft. lekker met gekookte rijst, atjar en kroepoek
Receptnummer: 3066 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 21 min. | Meer recepten van: jacqueline
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept