Gestoofde schouderkarbonade met kruidige tomatensaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 stengels bleekselderij
4 schouderkarbonades
versgemalen peper en zout
40 gr. boter
1 blikje tomatenstukjes (400 gr.)
2 tl chilipoeder
1 tl kaneelpoeder
1 tl tijm
1 dl rundvlees bouillon
Bereiding:
pel en snipper de ui en de knoflook. schil de stengels bleekselderij en snijd ze in kleine blokjes. wrijf de karbonades in met peper en zout. verhit de boter in een hapjespan en bak de karbonades op hoog vuur in ca. 5 min. mooi bruin. keer ze halverwege. verdeel de ui, knoflook en de bleekselderij rond de karbonades en bak het geheel nog ca.5 min. tot de groenten zacht wordt. leg de karbonades op een bord en voeg de tomatenstukjes met vocht, de kruiden en de bouillon aan de groenten toe. breng het geheel aan de kook. leg de karbonades in de saus en stoof ze in een open pan in ca. 20 min. heel zachtjes gaar. laat de saus wat dikker worden, voeg evt. wat bouillon toe als de saus te dik wordt. lekker met gekookte aardappelen en bloemkool.
Receptnummer: 308 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept