Yoghurttaart met vruchten
Ingredienten: (4 pers.):
voor het deeg:
2 eieren
80 gr. suiker
2 el. warm water
100 gr. tarwebloem
100 gr. gehakte hazelnoten
voor de vulling:
9 witte gelatine blaadjes
1 pot kersen op sap (uitlekgew. 340 gr)
6 dl. yoghurt
100 gr. honing
2 el. citroensap
1/2 geraspte citroenschil
2 dl. slagroom
Bereiding:
een springvorm met bakpapier bekleden. de oven voorverwarmen op 180c. de eieren scheiden. de eiwitten met 20 gr. suiker stijfkloppen. de eierdooiers met de rest van de suiker en het water tot een lichte creme roeren.
de bloem zeven, met de noten mengen. eiwit en bloemmengsel door de creme scheppen. in de vorm doen en in de oven (160c) 15 min. bakken
gelatine weken. vruchten laten uitlekken, het sap opvangen. de yoghurt met 80 gr. honing, citroensap- en schil mengen. gelatine uitdrukken, au bain marie of in de magnetron oplossen, laten afkoelen en door de yoghurt mengen. de slagroom stijfkloppen en door de yoghurt scheppen.
de rest van de honing met 50 ml. abrikozensap mengen, verhitten. over de taartbodem druppelen. de bodem met 1/3 van de yoghurt bestrijken en met kersen en abrikozen beleggen. enkele vruchten apart houden. met de rest van de yoghurt bestrijken; 3 uur in de koelkast zetten. garneren met abrikozen, kersen en evt. gehakte hazelnoten.
Receptnummer: 31 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept