Nieuws   Zoeken 

Ien's shoarma met bleekselderij en kaas
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui of 2 sjalotjes
1 kleine struik bleekselderij
100 g ongezouten cashewnoten of hazelnoten
150 g (dikke plak) belegen kaas
3 eetl. zonnebloemolie
400 gr. shoarmareepjes
1 eetl. kerriepoeder
peper
zout
2 eetl. blanke rozijnen
1,5 dl. yoghurt
2 eetl. gehakte peterselie
Bereiding:
Pel de ui en snipper deze. Haal bleekselderij los van struik, was ze en verwijder harde nerven of draden. Bewaar wat blad voor de garnering. Snijd de selderijstengels in smalle reepjes. Halveer de noten of hak ze grof. Snijd de kaas in dobbelsteentjes. Verhit de olie in een wok, roerbak de ui en shoarmareepjes in 10 minuten. Schep de bleekselderij en kerriepoeder er door, voeg peper en zout toe. Bak nog 5 minuten. Schep kaasblokjes, rozijnen, helft van de noten en yoghurt door het vleesmengsel. Strooi de rest van de noten, de peterselie en eventueel selderijblad over het gerecht. Tip: In plaats van shoarmareepjes kan ook kip of lamsvlees worden gebruikt. Vervang de helft van de bleekselderij door rode paprika en in plaats van belegen kaas kan ook feta worden gebruikt.
Receptnummer: 3123 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Ien Reetra
Opmerking:
Dit recept is speciaal voor Ria Versluis op internet gezet. Zoals zij zelf beweert is zij geen goede kok (valt wel mee denk ik). Deze week hebben Jannette en ik dit bij Angeline gegeten en daarvan gesmuld, dus ik hoop op een goed resultaat.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept