Renaatje's Kachumbar (Indiaase Uiensalade)
Ingredienten: (4 pers.):
3 uien
1/2 tl zout
2 el citroensap
2 el bruine suiker
2 rijpe vleestomaten
1 el geraspte gemberwortel (djahe)
1 rode paprika
1 groene paprika
verse korianderblaadjes
Bereiding:
Snijd de uien in zeer dunne ringen en bestrooi ze met wat zout. Dek de uien af en zet ze 60 minuten weg zodat het zout er goed in kan trekken. Voeg kokend water aan het citroensap toe en los hier de bruine suiker in op. Schenk het over de uien en laat het enkele minuten staan. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de korianderblaadjes fijn en verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd ze in dunne reepjes en voeg ze samen met de tomaat, de gemberwortel en de korianderblaadjes aan de uien toe. Schep het geheel zo luchtig mogelijk door elkaar en laat de salade nog 15 minuten afgedekt op een koele plaats staan.
Receptnummer: 3247 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 100 min. | Meer recepten van: Renate
Opmerking:
De bereidingstijd is inclusief wachttijd. Deze salade is makkelijk van te voren te maken en smaakt heerlijk bij Indiase gerechten zoals de Keema Matar Pilau hieronder...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept