Giuli's schuimrol met frambozen
Ingredienten: (6 pers.):
4 eiwitten
3/4 kop basterdsuiker
125 g kwark
3/4 kop zure room
125 g witte chocolade, gesmolten
125 g verse frambozen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem en zijkanten van een bakplaat van 25 x 30 cm met bakpapier. Doe de eiwitten in een grote, droge mengkom. Klop met een mixer de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk en al kloppende de suiker toe. Klop de massa in 5 min. dik en glanzend tot de suiker is opgelost. Verdeel het eiwitmengsel over de bakplaat. Bak 10 min. of tot het schuim lichtbruin is en stevig aanvoelt. Leg het snel op met basterdsuiker bestrooid bakpapier, laat het afkoelen. Voor de vulling: klop met een mixer de kwark en zure room glad en romig. Klop de afgekoelde chocolade erdoor. Verdeel het mengsel over de schuimbasis en laat een rand van 1 cm vrij. Verdeel de frambozen erover. Rol het schuim voorzichtig met behulp van het papier vanaf een korte kant op. Verpak de rol strak in besuikerd papier en plastic folie en laat hem in de koelkast een half uur opstijven. Snijd hem in plakken om te serveren.
Receptnummer: 3265 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept